Покупець "Укртелекому" спростовує інформацію про зміну власника

Середа, 16 березня 2011, 12:36

Австрійська EPIC Goldscheider & Wurmbцck (EPIC) залишається єдиним власником компанії EPIC Services Ukraine (ESU), яка придбала контрольний пакет акцій "Укртелекому".

Про це заявили у ESU, коментуючи відомості про зміну власника, які знями з'явилися у ЗМІ, повідомляє агентство "УНІАН".

Як наголошується у повідомленні, EPIC, ексклюзивний власник EPIC Advisors Limited (EAL), який через дочірнє підприємство EAL є єдиним власником ESU, ухвалив рішення оптимізувати структуру холдингу, адаптувавши її до приватизації "Укртелекому", шляхом переуступки права прямого володіння в ESU компанії EPIC Telecom Invest Ltd (ETI).

При цьому ETI є 100-процентним власником EAL.

Реклама:

"Таким чином, EPIC залишається 100% власником ESU", - ідеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 11 березня Фонд держмайна підписав договір купівлі-продажу з дочірньою компанією фонду ESU на придбання 92,79% акцій ВАТ "Укртелекому" як із єдиним претендентом.

Згідно з оцінкою 92,79% акцій ВАТ "Укртелеком", наданої ТОВ "Консалтингова фірма "Острів", вартість цього пакета акцій "Укртелекому" становить 10 млрд. 575,1 млн. гривень. Експертна оцінка перевищує стартову ціну акцій ВАТ "Укртелеком" на 75 млн. гривень.

Згодом у ЗМІ з'явилася інформація, що за декілька днів до подачі заявки на придбання "Укртелекому" 100% статутного фонду ESU перейшли від фонду Epic Advisors Ltd, що належить австрійцям, у власність недавно створеної на Кіпрі фірми Epic Telecom Invest Ltd.

У повідомленні ESU нічого не повідомляється про юридичну адресу ETI.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!