Депутати хочуть знати походження грошей за "Укртелеком"

Неділя, 13 березня 2011, 11:04

Заступник голови Спеціальної контрольної комісії Верховної ради з питань приватизації, нардеп Олександр Бондар планує звернутися в Генеральну прокуратуру у разі, якщо компанія - покупець ВАТ "Укртелеком" не поінформує джерела коштів, які вона повинна внести за придбаний пакет, реальних власників, а також плани щодо розвитку приватизованого підприємства.

"Якщо не буде офіційно заявлено, як обіцяли власники в Австрії, хто купив, звідки гроші, я думаю, що ми будемо ініціювати звернення до прокуратури, до президента, щоб нам пояснили, хто є реальним власником "Укртелекому", - сказав Бондар журналістам, передає УНІАН.

У той же час, за словами Бондаря, швидше за все, на це звернення буде отримана формальна відписка. "Але ми це все одно обов'язково зробимо", - запевнив він.

Нагадаємо, що Фонд держмайна України 11 березня підписав з ТОВ "ЕСУ", дочірньою компанією австрійського концерну EPIC, договір купівлі-продажу 92,79% державного пакету акцій ТОВ "Укртелеком".

Реалізаційна ціна 92,79% держпакета акцій компанії склала 10,575 млрд. гривень, що всього на 75 млн. гривень більше його стартової ціни.

Реклама:

ФДМУ звернувся до ТОВ "ЕСУ" як єдиному учаснику конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ "Укртелеком" з пропозицією придбати цей пакет саме за таку ціну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!