Колесникову доручили розібратися з авіаперевізниками

Понеділок, 28 лютого 2011, 20:15

Антимонопольний комітет рекомендує Міністерству інфраструктури вжити заходів для недопущення призначення на одні міжнародні авіа напрямки компаній, пов'язаних відносинами контролю.

"Такі підприємства не повинні допускатися до призначення на експлуатацію, якщо є можливість обслуговування міжнародної лінії кількома авіапідприємствами", - повідомляється в прес-релізі комітету, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

З такою метою АМКУ пропонує внести зміни до порядку проведення конкурсів на право експлуатації міжнародних авіаліній.

"Також міністерство має передбачити перегляд призначень, якщо після їх отримання між авіапідприємствами з'явилися відносини контролю", - додали в комітеті.

Реклама:

Як наголошується, Мінінфраструктури вже почала роботу щодо виконання рекомендацій.

В Україні загальними власниками пов'язані чотири авіакомпанії.

Бізнес-група Ігоря Коломойського володіє авіакомпанією "Дніпроавіа" і часткою в авіакомпанії "Аеросвіт", якій у свою чергу належить "Донбасаеро".

Останні дві довгий час працюють в рамках стратегічного альянсу "Українська авіаційна група", приєднатися до якого в 2010 році побажала і "Дніпроавіа".

АМКУ в жовтні 2010 року спочатку дав дозвіл на входження авіакомпанії до альянсу, проте, в лютому почав перегляд свого рішення.

Структурам, пов'язаним з групою "Приват", також належить авіакомпанія "Роза Вітрів" яка поки що не висловлювала бажання приєднатися до "Української авіаційної групи", але з 2010 року спільно експлуатує авіапарк з "Дніпроавіа", а напрямок "Київ-Москва" з "АероСвітом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!