ОПЗ планує провести угоду на 50% вартості активів

Понеділок, 28 лютого 2011, 16:05

Одеський припортовий завод має намір реорганізуватися в публічне акціонерне товариство.

Згідно з повідомленням компанії в пресі, питання про реорганізацію розглянуть його акціонери на зборах 19 квітня 2011 року.

Збори розглянуть 16 питань, зокрема, переведення акцій з документарної форми у бездокументарну, переобрання органів управління товариства.

Акціонери також планують заслухати питання попереднього схвалення значної угоди, вартість якої становитиме більше 50% вартості активів товариства за даними останньої річної фінансової звітності.

Реклама:

Нагадаємо, закон про АТ передбачає наявність в Україні акціонерних товариств лише двох типів: приватних і публічних.

Всі АТ повинні до 29 квітня 2011 року привести статути у відповідність із його нормами.

Чистий збиток ОПЗ в 2010 році збільшився в 35,7 рази в порівнянні з 2009 роком - до 87,169 млн. гривень, при цьому чистий дохід зріс в 1,7 рази - до 3,513 млрд. гривень.

ОПЗ займає монопольне становище на ринку послуг з перевалки аміаку, передає "Дело".

Близько 90% виробленої заводом продукції експортується. Держава через Фонд держмайна володіє 99,5667% акцій підприємства.

Нагадаємо, на початку грудня 2010 року президент Віктор Янукович скасував указ свого попередника Віктора Ющенка, що забороняє приватизацію ряду стратегічних підприємств.

Документом скасовується указ Ющенка № 449 від 16 травня 2008 року, містить заборону уряду і Фонду держмайна здійснювати будь-які дії з продажу держпакетів акцій у ВАТ "Одеський припортовий завод" та низці інших підприємств.

У середині лютого голова Фонду державного майна Олександр Рябченко заявив, що приватизація Одеського припортового заводу в 2011 році може не відбутися.

У вересні 2009 року ФДМ провів конкурс з продажу ОПЗ, в якому взяли участь компанії "Нортіма", "Фрунзе-Флора" і "Азот-Сервіс" - Росія.

Виграла конкурс "Нортіма", однак ФДМ відмовився визнати її переможцем, порахувавши остаточну ціну заниженою внаслідок політичних обставин.

Потім відомство повернуло внесені для участі в конкурсі кошти "Азот-Сервісу", а "Нортіма" домоглася їх повернення через суд, але кошти так і не були перераховані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: