Керівництву "заводу ім. 61 комунара" шиють кримінальну справу

Середа, 23 лютого 2011, 09:57

Губернатор Миколаївської області Микола Круглов заявив ЗМІ про порушенні кримінальної справи проти керівництва державного Суднобудівного заводу ім. 61 комунара.

"Найближчим часом проти генерального директора ДП "Суднобудівний завод ім. 61 комунара" Ігоря Козирєва може бути заведено кримінальну справу за доведення підприємства до банкрутства", - повідомив губернатор області Микола Круглов, пишуть "Экономические известия".

Нагадаємо, що на початку лютого завод був визнаний банкрутом за рішенням Господарського суду в Миколаївській області за позовом Промінвестбанку, який вимагав погасити борг у 4,4 млн. гривень.

За інформацією ЗМІ, обидва підприємства в Миколаєві входили в орбіту впливу Вадима Новинського, що контролює нині Чорноморський і Херсонський суднобудівні заводи.

Реклама:

Суднобудівний завод, підконтрольний раніше розформованого Мінпромполітики, на момент рішення суду знаходився в процесі передачі під опіку "Укроборонпрома".

Одночасно керівництво підприємства, як стверджує Микола Круглов, під тиском профспілок, подало апеляцію на нещодавнє рішення суду.

"З великими труднощами, під тиском, в тому числі профспілкового комітету, генеральний директор заводу оскаржив це рішення в апеляційній інстанції. Він не хотів цього робити! Свідомо чи мимоволі виникає припущення, що ця людина працює за змовою", - сказав він.

"Хтось колись прийняв рішення про взяття кредиту, потім нібито тіло кредиту погасили, а відсотки по кредиту не погасили, і на набіглу суму виписали 28 векселів, які й стали підставою для того, щоб ставити питання про банкрутство заводу і призначити розпорядника майном. Зараз з'ясувалося, і, думаю, матеріали кримінальної справи це підтвердять, що людина, яка виписувала векселі, не мала на це права, векселі були виписані необгрунтовано. З цієї причини свого часу векселі були вилучені СБУ", - додав Круглов.

"У зв'язку з цим питання: якщо оригінали векселів знаходяться в СБУ, як суд міг розглядати претензії по цих же векселями, не маючи на руках оригіналів документів".

За словами Круглова, вже протягом цього тижня генеральний директор Ігор Козирєв може бути звільнений з займаної посади.

Сам Козирєв від коментарів відмовився.

За словами його заступника з комерції та маркетингу Олександра Аптекаря, де-факто підприємство знаходиться під контролем Міністерства промислової політики, тому питання про звільнення менеджменту заводу може вирішуватися на рівні керівництва цього відомства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: