"Метінвест" може викупити всі акції ММК Ілліча

Понеділок, 21 лютого 2011, 12:10

"Метінвест" або викупить частки ММК імені Ілліча і "Ілліч-Сталі" у колишніх контролюючих акціонерів "Ілліч-Сталі", або передасть їм частину своїх активів: по 25% Інгулецького ГЗК, Авдіївського КХЗ, "Краснодонвугілля" та Харцизького трубного заводу.

Про це йдеться у проспекті емісії єврооблігацій "Метінвесту", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Компанія в даний час обговорює з акціонерами, які раніше контролювали "Ілліч-Сталь", більш кращий шлях і точну структуру завершення цього кроку.

При цьому уточнюється, що після серії транзакцій у другому півріччі 2010 року "Метінвест" контролює 96% акцій ММК Ілліча: безпосередньо він володіє 74,6% акцій меткомбінату, і йому також належить 87,3% акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь", яке володіє 24,49% акцій ММК Ілліча.

Реклама:

У проспекті пояснюється, що 18 червня 2010 року "Метінвест", ММК Ілліча і "Ілліч-Сталь" уклали інвестиційну угоду, згідно з яким "Метінвест" зобов'язався інвестувати в розвиток меткомбінату 2 млрд. доларів протягом п'яти наступних років.

Дана інвестиційна програма стала основою для переговорів з підготовки подальшого угоди і визначення точного варіанта об'єднання та імплементації таких інвестицій.

У липні 2010 року "Метінвест" придбав 8,09% ММК ім. Ілліча у компаній MISA і SCM за 100, 9 млн. доларів.

Потім у липні-серпні того ж року "Метінвест" шляхом викупу акцій в результаті додаткової емісії акцій ММК Ілліча і "Ілліч-Сталі" на загальну суму 376 млн. доларів став власником 74,6%-вої частки ММК імені Ілліча і 75,14% "Ілліч-Сталь".

Операція з придбання акцій додаткової емісії завершена в листопаді 2010 року.

У грудні 2010 року "Метінвест" придбав додатково 12,12% акцій "Ілліч-Сталь" у ряду акціонерів компанії, збільшивши свою частку в ПрАТ до 87,3% і опосередковано збільшивши частку в ММК імені Ілліча до 96%.

Як повідомляв наприкінці листопада 2010 генеральний директор СКМ, мажоритарного акціонера "Метінвесту", Олег Попов, створення нової структури "Метінвесту", що припускає об'єднання в партнерство ММК ім.Ілліча, трьох сировинних підприємств і ХТЗ, буде завершено в 2011 році.

У свою чергу, "Метінвест" повідомив про завершення операції з придбання прав власності на контрольні пакети акцій ПрАТ "Ілліч-Сталь" та ПАТ "ММК ім. Ілліча "17 листопада.

Згідно з офіційною інформацією ММК імені Ілліча, оприлюдненої в системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку, частка Metinvest BV в статутному капіталі ПАТ в даний час складає 74,6455%.

За оцінками СКМ, об'єднана компанія в перспективі зможе випускати до 20 млн. тонн сталі на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!