Україна продовжила спецрозслідування щодо імпорту холодильників

Четвер, 10 лютого 2011, 19:52

Україна продовжила на 60 днів спеціальне розслідування щодо імпорту холодильного і морозильного обладнання незалежно від країни походження та експорту.

Таке рішення прийнято 31 січня 2011 року Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі за поданням Міністерства економічного розвитку і торгівлі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, спеціальне розслідування щодо імпорту холодильного і морозильного обладнання незалежно від країни походження та експорту було порушено 6 травня 2010 року на підставі заяви холдингу "Група Норд": ВАТ "Норд", ТОВ "Донбас Плюс" й "Інтертехніка".

За інформацією заявника, за аналізований період (протягом 2009 року) зростання імпорту в Україну холодильного та морозильного обладнання в абсолютних показниках склало 129%.

Реклама:

Крім того, було зафіксоване зниження ціни імпорту в країну цієї продукції на 8,5% і відповідне зниження ціни продажу холодильників і морозильників виробництва "Норду" на 6,2%.

У заяві також зазначалося, що собівартість товару в період розслідування зросла на 3,45%, однак з урахуванням зниження ціни імпорту в Україні цієї техніки "Норд" не міг пропорційно зростанню собівартості підвищити ціну на свою продукцію, що могло збільшити збитки компанії при продажах на внутрішньому ринку на 37%.

Основними конкурентами на українському ринку на підприємстві називали "Атлант" (Мінськ) та Indesit Int.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: