Азербайджан почав прокачку нафти для Білорусі через Україну

Субота, 29 січня 2011, 20:20

Танкер з азербайджанською нафтою марки Azeri Light 28 січня прибув до морського нафтового терміналу "Південний" для подальшого транспортування по нафтопроводу "Одеса - Броди" і південною гілкою трубопроводу "Дружба" на Мозирський нафтопереробний завод у Білорусі.

Про це ідеться в повідомленні Ради міністрів Білорусі і посиланням на віце-прем'єр-міністра Володимира Семашка, повідомляє агентство "Українські Новини".

"Танкер з азербайджанською нафтою, яка буде заміщати за своповими договорами венесуельську нафту, вже пришвартувався в морському порту", - говориться у повідомленні.

За словами Семашка, транспортування цієї нафти через "Одеса - Броди" розпочнеться найближчим часом.

Реклама:

Як повідомлялося, 17 січня компанія "Укртранснафта" і Білоруська нафтова компанія домовилися про надання послуг із транспортування легкої нафти в обсязі 4 млн. тонн на рік нафтопроводом "Одеса - Броди" до 2013 року.

Договір підписаний на 2 роки із можливою подальшої його пролонгації за згодою сторін.

За словами заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Білорусі Ігоря Кірюшина, договір передбачає гарантії транзиту не менше 4 млн. тонн на рік із можливим збільшенням до 8 млн. тонн на рік.

У листопаді 2010 року нафтопроводом успішно була прокачана пробна партія нафти марки Urals в обсязі 80 тис. тонн в аверсному режимі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: