Європа підтвердила курс на створення джерел відновлюваної енергії

П'ятниця, 28 січня 2011, 21:16

У Єврокомісії немає намірів змінювати свою енергетичну політику, спрямовану на активний розвиток відновлюваних видів енергії.

Про це заявила на брифінгу в Брюсселі у п'ятницю заявила офіційний представник Європейської комісії Марлене Хольцнер, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Немає зміни курсу, немає зміни політики, немає наміру переглядати європейську директиву про поновлюваної енергії", - підкреслила вона.

Так офіційний представник ЄК відповіла на питання, чи не повертається ЄС до енергетики, орієнтованої переважно на вуглеводневі джерела.

Реклама:

Приводом для питання послужили слухання в Європейському парламенті у минулий четвер за участі європейських експертів у зв'язку із презентацією дослідження про сценарії використання енергії в Європі в майбутньому.

Промовці на презентації стверджували, що ЄС відступає від проголошеного ним курсу на розвиток вуглеводневої енергетики.

Хольцнер зазначила, що директива ЄС від 2009 року про поновлювані джерела енергії, яка набула чинності в грудні 2010 року, діє і не піддається ревізії.

Крім того, Єврокомісія стежить за тим, щоб відповідні розділи містилися в енергетичних програмах держав ЄС в рамках економічної стратегії "Європа 2020".

Офіційний представник ЄК також нагадала, що саміт ЄС 4 лютого, одним з головних питань якого буде енергетична політика Євросоюзу, не обійде своєю увагою і альтернативні джерела енергії.

У п'ятницю Єврокомісія також оголосила, що 31 січня член ЄК з енергетики Гюнтер Еттінгер проведе прес-конференцію з питань поновлюваних джерел енергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!