Українські солдати готуватимуть собі самі

Четвер, 20 січня 2011, 13:26

Міністерство оборони вивчає можливість відмови від системи аутсорсингу в організації харчування військовослужбовців.

Про це заявив глава оборонного відомства Михайло Єжель, пише газета "Сегодня".

"Я думаю, що ми відійдемо від цієї системи і повернемося до старої, яка пройшла випробування і в мирний, і у воєнний час", - сказав міністр.

Він пояснив, що армії потрібні фахівці, які займаються приготуванням їжі.

Реклама:

"Солдати повинні вміти готувати кашу в польових умовах. Армія - це структура, яка не прив'язана до котла, навпаки - котел завжди йде за армією ", - підкреслив міністр оборони.

Що стосується системи аутсорсингу, то за словами Єжеля, після її введення виникло багато негативних моментів.

"Як би там не було, військова структура не повинна залежати в питаннях харчування від комерційних фірм", - зазначив глава оборонного відомства.

Міністр поінформував, що вже поставив завдання Генеральному штабу відпрацювати тимчасову лінійку переходу від аутсорсингу до старої системи харчування.

Як відомо, у 2007 році Збройні сили України перейшли на систему аутсорсингу в організації харчування військовослужбовців із залученням на конкурсній основі спеціалізованих підприємств.

Після переходу періодично почала з'являтися інформація про отруєння військовослужбовців у військових частинах через прийом неякісної їжі, про непрозорість тендерних процедур при визначенні компаній-постачальників послуг, про недосконале законодавче врегулювання цього питання, а також про заборгованість Міноборони перед підприємствами.

Разом із тим, питання про повернення до старої системи організації харчування військовослужбовців до цього часу не порушувалося.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: