У Криму "розбалансувався" бюджетний процес

П'ятниця, 14 січня 2011, 18:32 -

У Криму рахунки казначейського обслуговування виконкомів місцевих рад досі не відкриті, що створює серйозні проблеми у бюджетному процесі.

Про це заявив голова Верховної ради Криму Володимир Константинов на нараді у парламенті 14 січня, повідомляє прес-центр ВР АРК.

За словами спікера, аналіз ситуації свідчить "про низку серьйозних проблем, котрі уже призвели до розбалансування бюджетного процесу".

Найбільш гострими є проблеми виконання органами місцевого самоврядування договірних зобов'язань перед "Крименерго", "Кримгазом", "Укртелекомом" та іншими підприємствами.

Реклама:

Під загрозою зриву перебуває організація підвезення школярів, що вчаться в сільській місцевості, забезпечення продуктами харчування установ освіти.

"Кримьска Рада зверталася до бюджетного комітету ВРУ, від якого отримала відповідь, що така ситуація є результатом недосконалого законодавства - є протиріччя між низка положень Бюджетного кодексу України та законом "Про місцеве самоврядування", - інформує прес-служба ВР АРК.

У зв'язку з тим, що така гостра ситуація склалася тільки в автономії, кримський спікер запропонував підготувати звернення Асоціації органів місцевого самоврядування АРК і Севастополя у Міністерство фінансів України за відповідними роз'ясненнями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: