Київ підняв оренду землі для барів та торговців алкоголем

Четвер, 13 січня 2011, 11:06

Київрада збільшила ставки орендної плати за землю у 2011 році для окремих видів підприємницької діяльності.

Це передбачено бюджетом столиці на 2011 рік, повідомляє "Інтерфакс-Україна". 

Ставки збільшені для таких видів підприємницької діяльності, як виробництво дистильованих алкогольних напоїв та етилового спирту - з 10% до 12%; роздрібна торгівля алкоголем та тютюном - з 7% до 12%. 

Збільшено ставки для торгівлі автомобілями, мотоциклами, деталями і устаткуванням для них, а також їх технічного обслуговування і ремонту - з 3% до 8%; діяльності барів - з 6% до 8%; телефонного зв'язку - з 8% до 10%%; мобільного зв'язку, інтернету, супутникового зв'язку - з 9% до 10%. 

Реклама:

Орендні ставки на землю для інших видів підприємницької діяльності залишилися такими ж, як і в 2010 році. 

Так, надходження від плати за землю у бюджеті Києва на 2011 рік заплановані у сумі 2,993 млрд. гривень, у той час як в 2010 році доходи за цією статтею були заплановані в сумі 1,43 млрд. гривень. 

Київ  також планує переглянути укладені договори на оренду землі та розмір орендної плати, провести інвентаризацію земділянок, не переданих в оренду. За рахунок цього влада хоче більш ніж вдвічі збільшити надходження від плати за землю.

Також місто планує провести індексацію нормативної грошової оцінки землі відповідно до очікуваного індексом споживчих цін, який на 2011 рік визначено в розмірі 108,9%.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: