У "Регіонах" побачили, як у світі довіряють Україні

Понеділок, 10 січня 2011, 18:47

Україна повернула довіру міжнародних фінансових інститутів.

Таку думку озвучив депутат від Партії регіонів Олексій Плотніков, коментуючи інформацію Держказначейства щодо ситуації з обслуговуванням державного боргу.

Плотніков переконаний, що своєчасне виконання своїх боргових зобов'язань у 2010 році знову повернуло Україні довіру не тільки міжнародних фінансових інститутів, але й інвесторів.

"Репутація України як позичальника - це дуже важлива репутація у світовій економіці. І своєчасним погашенням боргів Україна підтвердила відповідальність нової влади", - цитує політика прес-служба Партії регіонів.

Реклама:

За словами депутата, виконання зобов'язань перед кредиторами свідчить, в першу чергу, про те, що економіка України поступово долає наслідки економічної кризи і починає наповнювати держбюджет.

"Країна поступово вибирається з тієї економічної прірви, в якій опинилася "завдяки" авантюрній політиці попередньої влади, фінансового популізму та безвідповідальності", - зазначив Плотніков.

"Сьогодні світовий бізнес не побоюється інвестувати в Україну. А це означає, що в уряду з'являться необхідні фінансові ресурси для відновлення в самі стислі терміни тих галузей економіки, які стануть локомотивом економічних перетворень в країні", - підкреслив політик.

При цьому депутат вважає, що домисли опозиції про те, що обсяг запозичень нібито став непосильним для нашої країни, не відповідають дійсності.

"Країна не тільки чітко, строго за графіком повертає наявні борги, але й має позитивну динаміку зростання ВВП, що, безсумнівно, буде сприяти їх якнайшвидшому погашенню", - заявив Плотніков.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!