Україна домовляється про вступ до ОЕСР

Вівторок, 7 грудня 2010, 18:17

Україна веде переговори про вступ до Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з міністром закордонних справ Естонської Республіки Урмасом Паетом, повідомляє прес-служба уряду.

"Я хочу привітати Вас зі вступом до Організації економічного співробітництва та розвитку, а також рішенням Євросоюзу про приєднання Естонії до зони євро з 1 січня 2011 року. Ми, до речі, теж збираємося вступити в ОЕСР, ведемо переговори і надалі вийдемо на ухвалення рішення" , - зазначив Азаров.

Український прем'єр підкреслив, що Україна "задоволена рівнем політичного діалогу з Естонською Республікою і відсутністю у відносинах проблемних питань принципового характеру".

Реклама:

За його словами, між двома країнами склалися хороші відносини у всіх сферах, зокрема, в торговельно-економічній.

"Ми розглядаємо початок роботи спільної українсько-естонської міжурядової комісії з економічного, промислового, наукового та технічного співробітництва як важливий крок на шляху розвитку конкретної взаємодії у пріоритетних для обох країн сферах", - підкреслив Азаров.

Він додав, що наша країна зацікавлена у вивченні досвіду Естонії у розробці та використанні сланцевих родовищ газу, а також в естонських інвестиціях у розвиток цієї галузі в Україні.

Україна також готова до активізації та розширення співробітництва в культурно-гуманітарній сфері.

Прем'єр-міністр запропонував естонській стороні активізувати співпрацю в енергетичній галузі, зокрема обговорити можливість створення спільного ринку електроенергії.

Крім того, Азаров подякував естонській стороні за підтримку євроінтеграційного курсу України.

У свою чергу міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает зазначив: "Я радий, що наша міжурядова комісія знову почала працювати - це чудовий формат, в рамках якого можна вирішувати найрізноманітніші питання двостороннього співробітництва".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!