Тігіпко вирішив перекрити грошові потоки до Кіпру

Понеділок, 6 грудня 2010, 18:04

Україна повинна денонсувати угоду з Республікою Кіпр про уникнення подвійного оподаткування.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко на нараді за участю представників міністерств і відомств, скликаній із цього питання, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Тігіпко відзначив, що переговори про скасування цієї угоди або зміну її умов ідуть вже багато років і затягуються кіпрської стороною.

"Кіпр давно перетворився на найбільшого інвестора української економіки: з цієї країни інвестовано понад 8,5 млрд. доларів. А з України в Кіпр, за даними офіційної статистики, лише прямих інвестицій - 6,3 млрд. доларів. Усім зрозуміло, що ці інвестиції - кошти українських підприємств, які уникають оподаткування. Саме тому ми повинні перекрити канали втрат бюджету через офшори", - зазначив віце-прем'єр.

Реклама:

Тігіпко дав доручення у тижневий термін підготувати документи, необхідні для денонсації угоди.

"Уряд починав проводити серйозні реформи, необхідні для розвитку держави. Такі реформи будуть мати шанси на успіх лише тоді, коли люди побачать, що влада залучає для оздоровлення економіки усі можливі важелі, не залишає щілин, через які великий бізнес може уникати оподаткування. Закон повинен бути рівним для всіх", - підкреслив він.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що розраховує на укладення угоди про скасування подвійного оподаткування між Україною та Кіпром.

У жовтні заступник голови Верховної ради Микола Томенко звернувся до Азарова з проханням якомога швидше внести до парламенту урядовий законопроект про денонсацію угоди Кіпру з України про звільнення доходів, які перераховуються з однієї країни в іншу, від оподаткування, укладеного між урядом СРСР і урядом Кіпру 29 жовтня 1982 року.

Згідно з чинною угодою, від оподаткування звільняються будь-які доходи, які перераховуються з однієї країни в іншу, за винятком деяких випадків оподаткування фізичних осіб та доходів постійних представництв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: