Реконструкція Подолу коштуватиме 1,6 мільярда

Середа, 22 грудня 2010, 13:39
Вартість робіт з реконструкції Контрактової площі, Андріївського спуску й вул. Сагайдачного становить близько 1,6 мільярда гривень.

Про це в інтерв'ю "ЛІГАБізнесінформ" заявив  начальник КО "Інститут генерального плану" Сергій Броневицький.

Водночас він додав, що це ще не остаточна цифра, а повний кошторис буде тоді, коли буде розроблена проектна документація.

"Якщо інвестори викуплять конкретний будинок і захочуть провести його реставрацію або реконструкцію з надбудовою, то це буде провадитися за рахунок власника будинку. Що стосується дорожнього покриття, інженерних мереж, тротуарів, висвітлення, озеленення, то це буде робитися за рахунок міста", - сказав Броневицький.

Він також уточнив, що будівництво торгового центру за проектом відомого архітектора Гесте на Контрактовій площі розпочнеться у 2012 році.

Реклама:

"Думаю, до весни буде визначені інвестор і підписаний договір з ним. Зовнішній вигляд будинку визначений на 90%, він відтворений за історичними довідками. Будівництво не почнеться раніше 2012 року, тому що до Євро ми не дозволимо починати в місті масштабні проекти, які будуть заважати туризму", - сказав Броневицький.

Водночас у рамках реконструкції з Подолу приберуть трамвай N5, а на набережній за рахунок звільненого місця зможуть розширити дорогу. 

Українська правда. Київ 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!