Транспортна система Європи паралізована

Понеділок, 20 грудня 2010, 09:43

Снігопад і морози паралізували рух транспорту в багатьох європейських країнах.

Про це в понеділок пишуть європейські ЗМІ, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Через погодні умови закриті аеропорт "Хітроу" в Лондоні, аеропорти Франкфурта та Амстердама і аеропорт "Руассі" в Парижі. У Франкфурті скасовано 600 рейсів з 1300.

"Розклад польотів повністю збився. Але пасажири ставляться до цього з розумінням", - повідомив представник аеропорту у Франкфурті німецькій газеті "Вельт".

Снігопад порушив також і залізничне сполучення. Потяги у всій Німеччині приходять з великим запізненням або скасовуються. Крім того, через ажіотажний попит важко купити квитки.Комунальні служби попереджають водіїв утриматися від поїздок через ожеледицю. На деяких автотрасах лежить 20-сантиметровий шар снігу.

У Великобританії температура в деяких районах знизилася до 20 градусів морозу, і тривають снігопади. Після перерви аеропорти "Гетвік" в Лондоні, Единбурзі та Саутгемптоні відновили роботу в обмеженому режимі. У центральних районах країни порушено залізничне повідомлення.

Через складні погодні умови скасовано частину потягів "Євростар" з Лондона до Парижа і з Лондона до Брюсселя. Продаж квитків на "Євростар" припинена до 24 грудня.

У паризькому "Руассі" 3000 пасажирів були змушені провести ніч в аеропорту. На півночі країни в Нормандії порушено залізничне повідомлення. Через снігопад на північному сході країни 5 тисяч будинків залишилися без електрики.

За прогнозами синоптиків, негода триватиме в Європі до кінця тижня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: