Відкрито рух по "мосту Кирпи" з лівого берега на правий

П'ятниця, 17 грудня 2010, 12:23

Південно-Західна залізниця й КМДА відкрили автомобільний рух з лівого берега Дніпра на правий по Дарницькому автомобільно-залізничному мостовому переході в Києві.

У відкритті взяли участь прем'єр-міністр Микола Азаров, генеральний директор "Укрзалізниця" Михайло Костюк, голова КМДА Олександр Попов, начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопишин, повідомляє агентство "Українські новини".

Прем'єр вручив урядові нагороди будівельникам і проїхав по мостовому переході.

Під час будівництва автомобільного переїзду з лівого на правий берег було споруджено 35 опор, змонтовано 13,6 тис. тонн металоконструкцій, покладено 31,2 тис. кв. м асфальтового покриття.

Реклама:

Відповідно до повідомлення прес-служби Південно-Західної залізниці, на Дарницькому мосту застосоване дорожнє покриття з литого асфальту "Гус-асфальт" за швейцарською технологією із двошаровою гідроізоляцією, строк експлуатації якого становить більш як 30 років.

Загальна довжина автомобільного переїзду становить 2,387 км, виїхати на міст можна з вулиць Здолбунівської, Сортувальної, Березняківської, Шумського.

Повністю Дарницький мостовий перехід буде уведений в експлуатацію до чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Як повідомлялося, 27 вересня був відкритий залізничний рух по Дарницькому мосту в Києві.

Будівництво моста почалося в 2004 році, проектом передбачена загальна довжина моста 1 066 м, 2 залізничні колії, 6 смуг руху автомобільного транспорту.

Загальна вартість мосту становить 9,157 млрд. гривень, будівництво профінансоване на суму 5,378 млрд. гривень, з яких 0,9 млрд. - кошти державного бюджету.

В 2012 році планується добудувати 2 км автомагістралі на лівому березі, щоб замкнути рух з моста в напрямку Бориспільського шосе.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: