Крим хоче боротися за російського туриста

Вівторок, 14 грудня 2010, 20:56

Одним із пріоритетів діяльності уряду АРК є залучення на відпочинок більшої кількості російських туристів і курортників.

Про це заявив журналістам перший заступник голови уряду АРК Павло Бурлаков, який зараз виконує обов'язки кримського прем'єра, передає "Інтерфакс".

"Ми розуміємо, що російський туристичний ринок для нас самий привабливий, і ми повинні працювати з ним в першу чергу. Тому, безумовно, ми повинні працювати на російського туриста, і це ми робимо", - сказав він.

За словами Бурлакова, зокрема, до бюджету автономії закладаються кошти для участі кримських делегацій у туристичних виставках, які проходять в Росії, а також на обмін делегаціями.

Реклама:

За словами першого віце-прем'єра уряду автономії, в 2010 році ця робота буде виведена на якісно принципово інший рівень, оскільки раніше робота по залученню російських курортників практично велася стихійно.

"Ми зараз хочемо все-таки зробити її цілеспрямованою, і думаю, що в наступному курортному сезоні в Криму буде збільшення кількості російських туристів", - сказав Бурлаков.

У той же час він заявив: "Ми не повинні забувати розвивати наш курорт як світовий, тому що кількість приїжджаючих до нас іноземців є оцінкою нашої діяльності та послуг, які ми можемо їм надати".

У зв'язку з цим перший віце-прем'єр уряду АРК назвав одну із завдань: "Зробити Крим цілорічним курортом. Це стратегічне завдання".

Крім того, за його словами, ще одним важливим завданням є категоризація кримських об'єктів розміщення курортників, що "дозволить легалізувати багато готелів, що знаходяться у тіньовому секторі економіки".

За словами Бурлакова, в даний час уряд АРК спільно з податковою адміністрацією працює над тим, щоб економічними методами вивести з тіні готелі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: