"Метінвест" розлучив Бойка з Нусенкісом

Понеділок, 13 грудня 2010, 09:19

Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча, який нещодавно увійшов до структури "Метінвест Холдингу" Ріната Ахметова, припинить співпрацю з Ясинівським коксохімічним заводом групи "Донецьксталь" Віктора Нусенкіса.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на голову правління маріупольського меткомбінату Володимира Бойка.

"З 1 січня 2011 року ММК ім. Ілліча припинить оренду коксових батарей Ясиновського коксохіму", - повідомив він.

Основною причиною такого рішення є поглинання ММК ім. Ілліча "Метінвест Холдингом". Як відомо, компанія Ріната Ахметова викупила акції додаткової емісії маріупольського меткомбінату на 2,3 млрд. гривень, в результаті чого "Метінвест" встановив контроль над 75% підприємства.

Реклама:

Зі свого боку ММК ім. Ілліча отримає 25% акцій в Авдіївському коксохімі, "Краснодонвугіллі", Інгулецькому гірничо-збагачувальному комбінаті та Харцизькому трубному заводі.

Таким чином комбінат отримав доступ до сировинної бази, і необхідність в закупівлі коксівного вугілля у "Донецьксталі" відпала.

При цьому, після того, як "Метінвест" зайшов у липні 2010 року в капітал ММК ім. Ілліча, меткомбінат почав поступово скорочувати закупівлі коксу у Ясиновського коксохіму і збільшив поставки з Авдіївського КХЗ, відзначає видання.

Так, якщо до об'єднання з "Метінвестом" поставки з коксохіму "Донецьксталі" становили 86-90 тис. тонн на місяць, то в останні місяці скоротилися до 30 тис. тонн.

Як відомо, договір про оренду між ММК ім. Ілліча і Ясинівським коксохімічним заводом був підписаний в 2007 році і розрахований на два роки. В кінці 2009 року договір продовжили ще на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: