МВФ і профспілки придумали, як не піднімати пенсійний вік?

Вівторок, 9 листопада 2010, 10:34

Місія МВФ, яка прибула до Києва для першого перегляду програми stand by, провела конструктивний обмін думками з представниками Федерації профспілок України, Конфедерації незалежних профспілок та Всеукраїнського об'єднання солідарності трудящих.

"Ми докладно обговорили необхідність прийняття заходів для забезпечення довгострокової стійкості пенсійної системи шляхом параметричних реформ і зусиль по боротьбі з неформальною економікою", - цитуються в повідомленні МВФ у вівторок слова глави місії Фонду Таноса Арванітіса.

У той же час деталі цих параметричних реформ не називаються, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, обидві сторони відзначили важливість створення умов для сталого економічного зростання та генерації робочих місць з метою покращення життя українського народу.

Реклама:

"Ми домовилися про важливість посилення бюджетної політики, що також захищає найбільш вразливі верстви населення", - зазначив Арванітіс.

Згідно річним домовленостями Україна і МВФ, на базі яких було прийнято рішення про виділення Києву кредиту stand by на 15,7 млрд. доларів, передбачалося поступове підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років протягом 10 років, починаючи вже з 2011 року.

Напередодні візиту місії, профспілки України виступили із заявою, в якій закликали вирішувати пенсійні проблеми за рахунок активізації роботи з виведення заробітної плати з тіні, а не шляхом підвищення пенсійного віку.

Потім прем'єр Микола Азаров повідомив про відсутність планів підвищення пенсійного віку до впровадження накопичувальної пенсійної системи, а віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив про знаходження урядом відповідних компенсаторів, які будуть запропоновані для дискусії МВФ.

Місія МВФ на чолі з Арванітісом працює в Україні з 3-15 листопада.

У разі успішного моніторингу програми за підсумками третього кварталу, Фонд виділить Україні наприкінці листопада цього року ще 1 SDR млрд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!