Під Волгою захиталося крісло

Вівторок, 30 листопада 2010, 09:59
Керівництво Кабміну 26 листопада прийняло рішення звільнити голову Держфінпослуг Василя Волгу із займаної посади.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на джерело в уряді.

За даними співрозмовника видання, це питання з високою часткою імовірності буде винесене на засідання уряду 1 грудня.

Щоправда, навіть після рішення Кабміну у Василя Волги збережуться шанси утриматися в кріслі Держфінпослуг, зазначає видання.

Справа в тому, що рішення про призначення і зняття голови Держфінпослуг приймає президент, але за ініціативою уряду.

Реклама:

"Багато що залежить від того, які заходи вживатиме Василь Волга. Але на 90% можна сказати, що питання про його відставку уже вирішене", - вважає співрозмовник видання.

Непрямим підтвердженням прийдешньої відставки голови Держфінпослуг видання вважає і те, що Волга раптово пішов у відпустку і залишив на два тижні межі країни.

"Якщо регулятор залишає своє робоче місце одразу після колективного виступу проти нього представників підконтрольних ринків, це, швидше за все, свідчить тільки про одне - прийшла пора його відставки", - вважає керівник однієї з великих громадських організацій на ринку небанківських фінансових послуг.

Як повідомлялося, минулого тижня Українська федерація страхування (УФС), Національна асоціація кредитних спілок України (НАКСУ) та Всеукраїнська асоціація ломбардів публічно висловили недовіру голові Держфінпослуг Василю Волзі, підписавши відповідну резолюцію.

Глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський пішов далі, відкрито зажадавши відставки свого колеги.

Зі свого боку, Волга минулої п'ятниці планував провести прес-конференцію, щоб позначити на ній свою позицію щодо того, що відбувається, але в останній момент переніс її на перше грудня.

За "найсвіжішими" даними, самого керівника Держфінпослуг на цій прес-конференції не буде, замість нього на публічному заході виступлять його заступники.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: