Екс-голова Держфінпослуг Волга вийшов з в'язниці достроково - ЗМІ

Середа, 14 січня 2015, 12:12

Екс-голова Держфінпослуг Василь Волга, засуджений в 2012 році на п'ять років за замах на одержання хабара, вийшов на свободу.

Про це пише FinMaidan.

Як повідомляється, він звільнений з Полтавської виправної колонії N 64, де знаходився з 22 березня 2013 року, і повернувся до Києва.

"Ухвалою Ленінського районного суду міста Полтави (за місцем відбування покарання) невідбута частина основного покарання у вигляді позбавлення волі замінена на більш м'яку - у вигляді виправних робіт", - повідомив FinMaidan адвокат Євген Солодко.

Реклама:

Як пише видання, рішення було прийняте 25 листопада після розгляду спільного подання начальника Полтавської виправної колонії УГПтС України в Полтавській області (№ 64) і глави спостережної комісії Ленінської районної ради у Полтаві про заміну невідбутої частини покарання на більш м'яку у вигляді виправних робіт.

У проханні вказувалося на те, що "засуджений зарекомендував себе з позитивної сторони як особа, яка встала на шлях виправлення, працевлаштований бібліотекарем в клубі установи, чесно і сумлінно ставиться до праці, має три заохочення, два з яких оголошені правами начальника установи, стягнень не має".

Виправні роботи призначені на невідбутий термін - 1 рік 7 місяців 24 дні.

"З відрахуванням 20% заробітної плати в дохід держави. Визначення вступило в силу 3 грудня 2014", - заявив порталу FinMaidan Євген Солодко.

У рішенні суду зазначено, що Волзі пообіцяли роботу аналітика консолідованої інформації відділу фінансів ТОВ "Фінансова компанія №1" (належить ТОВ "Фін Холдинг Груп") з приблизною заробітною платою в 2800 грн. Компанія займається грошовим посередництвом, фінансовим лізингом, надає фінансові послуги, крім страхування та пенсійного забезпечення.

І хоча звільненняВолги відбулося трохи більше місяця тому, про це стало відомо лише після того, як на сайті партії "Союз лівих сил" сьогодні було опубліковано інтерв'ю її лідера - Василя Волги. У ньому він пообіцяв повернутися в політику.

"Наскільки це в моїх силах і силах моїх товаришів, я буду відновлювати лівий політичний сегмент", - заявив Василь Волга.

За словами Євгена Солодко, в період здійснення виправних робіт Василь Волга не може обіймати державні посади і балотуватися.

"Після того, як судимість буде знята і погашена, - все, що завгодно", - пояснив він FinMaidan.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва 24 вересня 2012 засудив Василя Волгу до п'яти років позбавлення волі і позбавлення права обіймати керівні посади на державній службі протягом трьох років. Колишнього чиновника засудили за злочини, передбачені ч. 2 ст. 5, ч. 3 ст. 368 ("замах на отримання хабара в особливо великому розмірі") і ч. 3 ст. 191.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: