"Київенерго" готова гріти киян, але немає "відмашки" з КМДА

Вівторок, 5 жовтня 2010, 15:43

Всі житлові будинки в Києві будуть підключені до тепла до 20 жовтня включно.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова правління компанії "Київенерго" Едуард Соколовський, повідомляє "ЛІГАБізнесінформ".

"З 11 жовтня будемо підключати ті будинки, у яких є акти готовності і немає заборгованості. Основна частина житлових будинків підключається 5-6 днів. Практика показує, що протягом 10 днів всі будинки підключаються, і опалювальний сезон починається в повному обсязі ", - сказав глава правління АК "Київенерго".

При цьому Соколовський заявив, що компанія готова підключити будинки до тепла раніше 11 жовтня, але на це немає "відмашки" мерії.

Реклама:

"Ми діємо на підставі розпорядження КМДА. Існує черговість - в першу чергу підключається лікувальні установи, дитячі сади, школи, а в другу - житлові будинки. Одночасно всім подати тепло технічно неможливо", - уточнив він.

Разом з тим, Соколовський не став коментувати версію про те, що міські влада затягує із початком опалення з метою економії.

"Міська влада орієнтується на два критерії - готовність "Київенерго" і прогноз Гідрометцентру. Ми завершили підготовку до опалювального сезону до 1 жовтня. Ми технічно готові. Якщо буде такий наказ, ми готові підключити", - сказав голова правління енергокомпанії.

Зазначимо, що відповідно до Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду, "включення систем опалення здійснюється власниками теплових господарств за узгодженням з теплопостачальними організаціями за умови, що протягом трьох діб середня добова температура повітря не перевищує 8 ° C".

Згідно з даними Гідрометцентру, починаючи з неділі, 3 жовтня, середньодобова температура в Києві тримається на рівні 6-8 градусів і не підвищиться протягом найближчих 10 днів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!