Азаров зробив пропозицію Світовому банку

Субота, 2 жовтня 2010, 10:17 -

Прем'єр-міністр Микола Азаров запропонував Світовому банку збільшити інвестиційний портфель для України.

Про це глава українського уряду заявив в ході зустрічі з віце-президентом СБ Інгер Андерсен, повідомляє прес-служба уряду.

Зокрема, пропозиція стосується реалізації в Україні глобальної програми продовольчого забезпечення, розрахованої, принаймні, на 10 років.

"Вже в 2010 році дефіцит зерна у світі досягне 60 млн. тонн і, очевидно, в найближчі 10 років світ зіткнеться з дефіцитом продовольства. У той же час Україні потенційно може виробляти понад 100 млн. тонн зерна, тобто, ми здатні стати частиною глобальної програми продовольчої безпеки", - зазначив він.

Реклама:

"Інших ресурсів, крім ресурсів Світового банку, які могли б забезпечити таку програму, напевно, не існує", - наголосив Азаров.

У свою чергу Андерсен заявила, що пропозиція українського уряду "є дуже актуальною".

Аграрне виробництво сьогодні перебуває у фокусі посткризового світу, оскільки глобальна зміна клімату різко змінило звичайну картину сільськогосподарського виробництва, відзначила вона.

На думку віце-президента СБ, нині на часі серйозна міжнародна дискусія щодо забезпечення сталого розвитку продовольчого ринку.

При цьому вона вказала на те, що президент Світового банку приділяє цій темі особливу увагу.

Нині починається підготовка нової стратегії СБ для України, в рамках якої амбітна ідея, висловлена українським рем'єром, буде ретельно розглянута.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: