Порошенко продасть Криму тролейбуси на 142 мільйони

П'ятниця, 15 жовтня 2010, 15:25

Корпорація "Богдан" підписала контракт із Міністерством житлово-комунального господарства Криму на постачання до кінця 2010 року 61 низкопольного тролейбуса Т701 на адресу виробничого підприємства "Кримтролейбус".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс -Україна" із посиланням на прес-секретаря корпорації Сергія Красулю.

Він зазначив, що перші тролейбуси будуть поставлені автономії вже у жовтні.

Як повідомляється на веб-сайті Ради міністрів АРК, кошти в сумі близько 142 млн. гривень на придбання нових тролейбусів були виділені зі Стабілізаційного фонду держбюджету України.

Реклама:

Гендиректор "Кримтролейбуса" Віталій Нахлупін, слова якого наведені в повідомленні, зазначив, що протягом трьох років планується закупити 300 одиниць техніки, у тому числі для гірських трас, реконструювати 22 підстанції.

Вже в 2010 році в технічне переоснащення тролейбусної лінії Сімферополь-Алушта-Ялта буде інвестовано понад 35 млн. гривень.

Як повідомлялося, автоскладальний завод № 1, який входить до корпорації ПАТ АК "Богдан Моторс", виграв тендер на поставку цієї техніки ще 2 вересня.

Однією з умов тендеру була наявність сертифіката випробувань тролейбуса на гірських трасах, яку з усіх учасників тендеру мала лише корпорація "Богдан".

Разом з тим ще один учасник тендеру - Львівський автобусний завод - 6 вересня подав скаргу в Антимонопольний комітет, звинувативши МінЖКГ АРК в порушенні порядку проведення тендеру, а 8 вересня АМКУ призупинив процедуру закупівлі на строк до 30 робочих днів.

Однак сімферопольський суд визнав скаргу ЛАЗу неправомірною.

Підконтрольна бізнесменові Петру Порошенку корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року із метою реалізації масштабних інвестпроектів, спрямованих на створення в країні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів.

Тролейбус корпорації сертифікований в країнах ЄС, а в Чехії налагоджене спільне з компанією Gegelec виробництво.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: