Українців зобов'язали реєструвати договори оренди житла

П'ятниця, 1 жовтня 2010, 11:50

З першого жовтня, набувають чинності зміни до Закону "Про державну реєстрацію майнових прав на нерухоме майно та їхніх обмежень", які зобов'язують реєструвати договори оренди житла у БТІ.

Такі ж положення містяться і в наказі Міністерства юстиції України від 28 липня 2010 № 1692/5, який змінює порядок державної реєстрації прав власності на нерухоме майно, пише тижневик "Дзеркало тижня".

Згідно зі змінами, відтепер реєстратори бюро технічної інвентаризації (БТІ), поруч із реєстрацією права власності на нерухоме майно і на об'єкти незавершеного будівництва, будуть здійснювати державну реєстрацію права користування (найму, оренди) нерухомістю.

Окрім того, термін проведення реєстрації права власності та інших речових прав у новій редакції Тимчасового положення про порядок держреєстрації прав власності на нерухоме майно скорочений із 30 до 14 календарних днів.

Реклама:

Також наказом встановлено чітку послідовність дій реєстратора бюро технічної інвентаризації щодо проведення державної реєстрації прав.

Ще уточнено і доповнено перелік правовстановлюючих документів, на підставі яких проводиться державна реєстрація речових прав на нерухоме майно, та документів, на підставі яких проводиться державна реєстрація права власності на об'єкти незавершеного будівництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: