Азаров пильнуватиме, щоб його "дітище" не спотворили

Четвер, 23 вересня 2010, 09:03

Урядова робоча група із доопрацювання проекту Податкового кодексу уважно стежитиме за розглядом документа у Верховній раді, щоб не допустити спотворення його ідеології.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров в ефірі "Першого національного" телеканалу, повідомляє агентство "УНІАН".

"В процесі обговорення у Верховній раді ми будемо дуже уважно стежити за тим, щоб не була спотворена ідеологія Податкового кодексу", - заявив він.

Азаров зазначив, що ідеологія документа ґрунтується на президентській програмі реформ і полягає у створенні ліберальної системи оподаткування, зниженні податкового тиску і спрощенні адміністрування.

Реклама:

Однак при цьому потрібно не допустити скорочення доходів бюджету.

Об'єднати ці три складові одразу складно, але в перспективі - реально, переконаний прем'єр.

"У Верховній раді представлені не тільки політики, а й бізнесмени. І кожен буде дивитися, яким чином це (норми Податкового кодексу) вплине на його підприємство, і тут дуже важливо, щоб баланс, знайдений в уряді ціною значних зусиль, не був спотворений", - заявив Азаров.

Він також укотре зазначив, що Податковий кодекс у ВР необхідно ухвалити до кінця жовтня з тим, щоб у листопаді уряд представив проект держбюджету на 2011 рік, розроблений на основі цього кодексу, і до кінця року були ухвалені всі місцеві бюджети.

Також Азаров заявив, що відповідальність за проект Податкового кодексу несе весь уряд, оскільки практично кожен міністр брав участь у підготовці документа, однак він, як прем`єр-міністр, несе основну відповідальність за проект документа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: