Новинський знову будуватиме під "Олімпійським"?

Четвер, 16 вересня 2010, 11:37

Архітектурно-містобудівна рада Києва на засіданні в середу не погодила передпроектні  пропозиції будівництва офісно-ділового центру "Троїцький" з підземним паркінгом і ресторанно-розважальною зоною на Троїцькій площі.

Про це повідомляє " Інтерфакс-Україна ".

Замовником проекту виступає ТОВ "Юджин" - власник підземної частини Троїцької площі, що залишилася в компанії після демонтажу ТРЦ "Троїцький".

11-поверховий будинок пропонується розмістити на плямі площі на одній лінії з театром оперети, між споруджуваним Троїцьким собором і готелем "Спорт".

Реклама:

За словами архітектор Юрій Серьогіна німецька компанія GMP, автор проекту реконструкції НСК "Олімпійський" виступає проти будівництва цього об'єкта на запропонованому місці.

"На наш погляд, новий проект Троїцької площі суперечить інтересам стадіону", - йдеться, зокрема, у зверненні компанії.

Однак GMP не проти будівництва будинку біля площі з боку готелю "Спорт".  

Архітектори запропонували замовникові розглянути можливість будівництва будинку на вже готовому фундаменті Троїцького собору, відзначивши, що розміщення майбутнього собору не відповідає ні канонам (в безпосередньої близькості перебувають високі спорудження), ні історичній правді (спочатку Троїцький собор перебував в іншому місці).

За словами представника "Юджина" Сергія Овчинникова, компанія має намір вести діалог із Головархітектурою Києва з метою знайти компроміс і вийти на характеристики об'єкта, які б влаштовували як Головархітектуру, так і "Юджин".

Він додав, що земділянка належить "Юджину", яка має право там будувати.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: