"Укрводка" прогнозує подорожчання лікеро-горілчаних виробів

Понеділок, 13 вересня 2010, 14:32

Асоціація "Укрводка", яка об`єднує найбільших виробників лікеро-горілчаних виробів, прогнозує подальше подорожчання даної продукції.

Про це повідомили в прес-службі асоціації, передає УНІАН.

За словами директора Асоціації "Укрводка" Івана Жолнера, зростання цін для кінцевого споживача обумовлене збільшенням бази оподаткування і подорожчанням інших складових, необхідних для виробництва лікеро-горілчаних виробів.

Зокрема, з 1 вересня підвищена ставка акцизного збору до 39,4 гривень за 1 л 100% етилового спирту, що збільшило податковий тиск на підприємства галузі.

Реклама:

"Концерн "Укрспирт" в черговий раз, користуючись монопольним становищем на ринку, підвищив вартість спирту майже на 30% - до 115 гривень за 1 декалітр. За розрахунками асоціації, об`єктивна ціна на спирт з урахуванням зміни ситуації на сировинних ринках не повинна перевищувати 99 гривень за 1 декалітр. Вартість пляшки також збільшується в ціні на 20%", - сказав Жолнер.

В асоціації відзначають, що в даний час лобіюється питання про введення нових захисних елементів і збільшення вартості акцизної марки у декілька разів.

На думку фахівців "Укрводки", це не вплине на боротьбу з тіньовим ринком, а лише приведе до чергового стрибка цін.

"При цьому прозорість реалізації марок і вигоди для бюджету також викликають питання. Гроші виробників, швидше за все, осядуть на рахунках певних бізнес-структур", - йдеться в повідомленні асоціації.

Фахівці "Укрводки" вже підготували лист на ім`я прем`єр-міністра України з проханням не допустити розвитку подібної ситуації.

Також повідомляється, що постійне зростання вартості лікеро-горілчаної продукції при зниженні купівельної здатності населення загрожує вітчизняним виробникам втратою ринків збуту і активізацією імпорту.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: