Чорноморський суднобудівний відновлює співробітництво з грецькими компаніями

Понеділок, 9 серпня 2010, 18:35

ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод" (ЧСЗ) і грецька компанія Avin International SA підписали протокол про наміри відновлення співпраці з будівництва танкерів і серії балкарів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу українського підприємства.

Згідно з повідомленням, домовленість про відновлення співпраці досягнута партнерами в ході робочого візиту українських суднобудівників до Греції.

У рамках візиту представники ЧСЗ також зустрілися з керівництвом компанії-оператора суден Ocean Chartering SA, брокерських компаній Сhris Marine, George Moundreas & Company SA, а також підписали протокол про наміри щодо співпраці з керівництвом компанії Eastmar.

Реклама:

Крім того, перспективи розвитку двостороннього співробітництва в суднопромі були обговорені в ході переговорів з головою греко-української торгової палати Джорджем Хасаподімісом, а також членами Грецького морського клубу.

"Відродження співпраці з грецькою стороною - один з перспективних напрямків розвитку заводу. Цінові та виробничі можливості ЧСЗ дозволяють компанії конкурувати з турецькими, румунськими, болгарськими верфями, і ми маємо намір використовувати всі наявні потужності, повною мірою завантажити обидва стапелі заводу, для розвитку підприємства, як на внутрішньому, так і на міжнародному ринку", - цитує прес-служба гендиректора ЧСЗ Валерія Калашникова.

ДАХК "ЧСЗ" - одна з найбільших суднобудівних верфей України.

Її виробничі потужності дозволяють виконувати замовлення на проектування, будівництво та ремонт суден будь-якої складності, аж до авіанесучих крейсерів і супертанкерів, і комплектувати їх за бажанням замовників.

90,25% акцій ЧСЗ володіє ВАТ "Херсонський суднобудівний завод" (ХСЗ).

Обидва підприємства входять до складу формованого суднобудівного субхолдингу "Смарт-холдинг", власником якого виступає російський бізнесмен Вадим Новинський.

Avin International S.A. входить до промислово-фінансову групу братів Вардіноянісов, власників найбільшого в Греції торгового флоту.

З 1993 по 2002 роки для цієї компанії на ЧСЗ було побудовано 6 танкерів-продуктовозів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: