Ярославський будуватиме торговельно-офісний комплекс у Харкові

Понеділок, 9 серпня 2010, 12:50

Архітектурно-містобудівна рада Харкова на засіданні 6 серпня схвалила в цілому ескізний проект будівництва багатофункціонального торговельно-офісного комплексу (МФК).

Як повідомляється на офіційному веб-сайті Харківської міськради, проект передбачає зведення 11-поверхового будинку з готелем на 172 номери та підземним паркінгом на 54 машиномісця, пише агентство "Інтерфакс-Україна".

На першому поверсі планується розмістити вестибюль готеля, торговельні та розважальні приміщення, кафе, лобі-бар; на другому - ресторан, багатофункціональний зал, бізнес-центр та адміністративні приміщення готелю.

З третього по десятий - готельні номери з розміщенням на десятому президентського трикімнатного номера класу "люкс"; на 11-му - фітнес-центр і ресторан з панорамним видом на площ.Свободи.

Реклама:

Члени містобудівної ради запропонували допрацювати фасад будівлі та опрацювати можливість збільшення висотності будівлі до рівня 16-поверхового готелю "Харків", що розташовується на площ.Свободи.

Проект будівництва МФК з готелем на площ.Свободи в Харкові спочатку розвивала компанія "XXI Століття Харків", створена девелоперською компанією "XXI Століття" спільно з фінансово-промисловою групою Melon.

Влітку 2009 року "XXI Століття" продала компанії Melon Real Estate, що входить до групи компаній ТОВ "Інвестиційна група Melon" Олексія Ярославського, брата Олександра Ярославського, та Сергія Пірожнікова, частки в п'яти харківських проектах, в тому числі і МФК.

Як повідомлялося, в даний час проект повністю переданий Development Construction Holding (DCH) Олександра Ярославського.

У той же час на офіційному веб-сайті DCH повідомляється, що об'єкт планується побудувати до проведення в Україні фіналу ЧЄ - 2012 року.

DCH створена на базі активів, що раніше носили неформальну назву "група УкрСиббанку" після того, як два партнери цієї групи Ярославський і Ернест Галієв вирішили розділити активи.

Активи групи зосереджені в сфері промисловості, фінансів, будівництві та суміжних з ним галузями - від індустрії будівельних матеріалів до девелопменту.

Серед активів DCH, - великий хімічний виробник ВАТ "Азот" , міноритарна частка у вхідному до п'ятірки найбільших в Україні УкрСиббанку, будівельний і девелоперський бізнес, виробництво склотари та ФК "Металіст", аеропорт Харкова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: