Очільник Держмитниці рекомендує купувати українські квіти

Вівторок, 31 серпня 2010, 19:49

Голова Державної митної служби Ігор Калетник рекомендує українцям купувати вітчизняні квіти, які дешевші за імпортні, що обкладаються податками.

"У нас достатньо можливостей вирощувати свої квіти. При цьому ціна на квіти, вирощені в Україні, не буде підніматися, а навпаки - зменшуватися внаслідок того, що митна служба буде стягувати податки з імпортних квітів", - сказав Калетнік, передає "Інтерфакс-Україна".

Коментуючи заяви про значне підвищення вартості квітів в Україні, глава Держмитниці відзначив: "Мова йде про прості речі - повну сплату податків до держбюджету, достовірності декларування та реальної митної вартості товарів".

За його словами, "Не треба робити з цього ажіотаж. Суб'єктам, які займаються цією діяльністю, необхідно сплатити податки, задекларувати повну вартість - і все".

Реклама:

"Якщо навести приклад, то з однієї машини з голландськими трояндами сплачувалось до бюджету 15 тис. гривень. На сьогодні ця сума податків становить від 300 до 500 тис. гривень. Це і є реальна вартість", .

За словами Калетніка, з такими сумами податків згодні і голландські виробники, з якими він мав бесіди.

Він також повідомив, що протягом найближчого року для викорінення шахрайства при імпорті товарів в Україну, митна служба має намір привести у відповідність із законом податкові платежі по всіх 5 тис. товарних позицій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: