Україна може втратити авіапідприємства - експерт

П'ятниця, 20 серпня 2010, 13:25

Продаж частин українських держпідприємств авіабудівного комплексу може призвести до їх повної втрати.

Про це заявив керівник і генеральний конструктор державного підприємства "Івченко-Прогрес" Ігор Кравченко у коментарі для тижневика "Дзеркало тижня". 

"Особисто я як керівник вважаю, що повинні бути об'єднання, які вирішують спільні завдання при юридичній самостійності підприємств, що входять до них. При існуючих в Україні державних механізмах управління продаж частини підприємства може призвести до повної його втрати. Такі приклади вже є в авіапромисловості Чехії, Польщі, Росії", - заявив Кравченко.

При цьому він підкреслив, що у світі існує практика державного захисту певних технологічних і виробничих ланцюжків.

Реклама:

"У Росії чи в Китаї є величезні кошти, які вони могли б виділити на покупку, наприклад, 30% або навіть контрольного пакету акцій американської корпорації "Боїнг". Але ніхто і ні за які гроші їм "Боїнг" не продасть. Тому що ці технології, виробництво і торгові марки захищені на державному рівні. У нас же такого захисту немає", - констатував керівник "Івченко-Прогрес".

Як повідомлялося, авіабудівний концерн "Антонов", який наприкінці квітня 2010 року підписав угоду з російською "Об'єднаною авіабудівною корпорацією" (ОАК) про створення спільної керуючої компанії, не отримає в ній блокуючий пакет.

Про це повідомив Валентин Бадрак, директор Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння.

Про те, що Росія перешкоджає роботі українських авіабудівників на своєму ринку, раніше також заявив голова ради директорів ВАТ "Мотор-Січ" В'ячеслав Богуслаєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: