Мінфін і міліція перевірять держбанки

Понеділок, 2 серпня 2010, 10:37

Міністерство фінансів, Головне контрольно-ревізійне управління разом із правоохоронними органами перевірять діяльність державних банків, щоб розібратися з причинами виникнення проблемної кредитної заборгованості.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті Кабміну.

Згідно із повідомленням, таке рішення ухвалене на засіданні комісії під головуванням віце-прем'єр-міністра Володимира Сівковича.

У ньому також наголошується, що прем'єр-міністр Микола Азаров доручив міжвідомчій комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств почати роботу з розв'язання проблем неповернення кредитів, виданих державними банками або банками зі значною участю держави.

Реклама:

Перевірки відбудуться в Ощадбанку, Укрексімбанку, Родовід Банку, банку "Київ", Укргазбанку і Українському банку реконструкції та розвитку.

"При перевірках звертатиметься увага на економічну та юридичну обгрунтованість рішень про надання кредитів юридичним особам у розмірі понад 10 млн. гривень і фізичним особам - понад 1 млн. гривень", - підкреслюється у повідомленні.

Також буде перевірятися і причетність посадових осіб центральних і місцевих органів влади до створення передумов для неповернення кредитних ресурсів, отримання кредитів підприємствами державного сектору економіки з метою використання їх у схемах штучного доведення до банкрутства.

Комісія також має проаналізувати правомірність та ефективність використання коштів, виділених Національним банком України в якості рефінансування банків.

"Таким чином, правоохоронці сформують чорний список чиновників, причетних до неповернення значних кредитних коштів. За результатами перевірок правоохоронці до кінця серпня повинні підготувати пропозиції щодо повернення кредитів", - зазначається у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: