"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Агентство Fitch підтвердило рейтинг "В" українських держбанків

Понеділок, 16 серпня 2021, 19:52
 
ua.depositphotos.com

Міжнародне агентство Fitch Ratings підтвердило кредитний рейтинг Ощадбанку, Приватбанку, Укргазбанку та Укрексімбанку на рівні "В" та покращило їхній прогноз до "позитивного".

Про це повідомляє Fitch.

Рейтинги банків з огляду на їхню форму власності також пов’язані з рейтингом України, адже держава у даному випадкові визначає можливість надання їм підтримки у разі потреби. 

На початку серпня агентство також підтвердило рейтинг України на рівні "В" з позитивним прогнозом. Водночас, зазначили у Fitch, з огляду на це спроможність держави надавати підтримку, зокрема в іноземній валюті, є обмеженою.

Реклама:

"Fitch не вбачає державну форму власності Приватбанку як стратегічну, адже вона встановилася внаслідок державного порятунку банку, а не заради стратегічних цілей. Крім того, держава планує продати контрольну частку у банку через можливе IPO. Навіть якщо банк буде приватизовано, його висока системна важливість зумовлює потужний інтерес держави у його підтримці", – кажуть в агентстві.

Також агентство підтвердило кредитний рейтинг ProCredit Bank.

Нагадуємо:

Агентство Fitch Ratings поліпшило прогноз довгострокового рейтингу дефолту емітента в іноземній валюті України зі стабільного до позитивного, зробивши його "B". 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: