"Київміськбуд" знайшов номінального власника акцій

Четвер, 19 серпня 2010, 11:08

Номінальним власником 80,0649%, або 52 млн. 953,73 тис. акцій, АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" станом на 16 серпня 2010 року виступало ТОВ "Фондовий союз "Україна".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на інформацію "Київміськбуда" у системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Такі дані компанія отримала 17 серпня від реєстроутримувача ТОВ "Адрем".

Кінцеві акціонери холдингової компанії не вказуються.

Реклама:

Як повідомлялося, "Київміськбуд" прийняв рішення з 6 серпня передати реєстр новому реєстраторові ТОВ "Адрем" замість ТОВ "Компанія "Термінал-Реєстр".

Глава ДКЦПФР Дмитро Тевелєв раніше повідомляв, що в рамках доручення Генпрокуратури щодо перевірки зберігання у комунальній власності Києва контрольного пакету акцій холдингу відомство 12 серпня запросило у реєстратора "Київміськбуду" ТОВ "Компанія "Термінал-Реєстр" інформацію про угоди з акціями ХК.

За його словами, на запит була отримана інформація про укладення договорів купівлі-продажу значних пакетів акцій "Київміськбуду" за участю торговця цінними паперами ТОВ "Фінансова компанія "Новий регіон", у зв'язку з чим ДКЦПФР направить цьому торговцю відповідний запит.

Крім того, відомство має намір перевірити ТОВ "Адрем" у зв'язку з рішенням "Київміськбуду" з 6 серпня передати цій компанії ведення свого реєстру.

ДКЦПФР з 6 серпня на виконання припису Генеральної прокуратури призупинила на шість місяців обіг акцій "Київміськбуду" і ще трьох київських підприємств - "Київгазу", "Київхімволокна" і "Київводоканалу" - у зв'язку з перевіркою збереження в них комунального пакету акцій.

У свою чергу, президент "Київміськбуду" Василь Можар допустив можливість продажу комунального пакету акцій підприємства групі нерезидентів.

При цьому він в черговий раз не підтвердив факт продажу акцій "Київміськбуду".

Міжвідомча комісія з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств при уряді України 28 липня доручила перевірити, кому належать акції "Київміськбуду", у зв'язку з появою в ЗМІ інформацією про нібито відчуження Києвом контрольного пакету акцій.

ХК "Київміськбуд" створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" в 1994 році шляхом об'єднання в його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств і інших активів.

Відповідно до річного звіту АТ "ХК" Київміськбуд "за 2009 рік, розміщеному в системі розкриття інформації ДКЦПФР, до кінця 2009 року 80% акцій компанії належало Київській міськраді.

ТОВ "Фондовий союз "Україна" здійснює брокерські операції з цінними паперами.

Компанія за станом на 5 лютого 2010 року була також номінальним утримувачем 30% акцій київського ВАТ "Домобудівний комбінат №4".  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: