АМКУ завів справи на банки за нав'язування страхувальників

П'ятниця, 13 серпня 2010, 12:36

АМКУ порушив справи щодо ОТП Банку, Укрсоцбанку та УкрСиббанку за фактом нав'язування клієнтам конкретних страхових компаній.

"Питання нав'язування банками страховиків на сьогодні є дуже гострим для багатьох громадян, особливо для тих, хто потрапив у скрутне становище у зв'язку з кризою", - повідомив голова АМКУ Олексій Костусєв, передає "Дєло".

За його словами, "кожен додатковий відсоток плати за кредитними договорами є для них принциповим".

"На жаль, чомусь, не всі банківські установи та страхові компанії це розуміють і продовжують дискримінаційну практику. Тому ми порушили проти них справи ", - додав Костусєв.

Реклама:

"Якщо банки не відмовляться від цієї практики, будемо карати. Якщо не розуміють нормального людського мови, мови рекомендацій, будемо розмовляти з ними по-іншому", - цитує Костусєва прес-служба АМКУ.

Нагадаємо, в липні АМКУ офіційно звернувся до керівників ПАТ "Райффайзен Банк Аваль", ПАТ "ОТП Банк", ПАТ "УкрСиббанк", ПАТ КБ "ПриватБанк" та АКБ "Укрсоцбанк" з попередженням про початок розгляду справ про порушення банками антиконкурентного законодавства.

Антимонопольники рекомендували банкам проводити прозорий відбір компаній, які будуть страхувати позичальників при укладанні кредитних договорів з банками.

Всі ці банківські установи офіційно повідомили про готовність виконати отримані вимоги, проте до цих пір в АМКУ продовжують надходити сигнали від споживачів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: