Мобільні оператори прогнозують підвищення тарифів

Середа, 11 серпня 2010, 15:55

Якщо законопроект про фонд універсальних послуг, підготовлений Міністерством транспорту та зв'язку, буде прийнятий в існуючій редакції, тарифи на всі види мобільного зв'язку підвищаться.

Про це на прес-конференції у середу заявили представники основних мобільних операторів України, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Оператори підкреслюють, що зі створенням фонду універсальних послуг до формування тарифів на мобільний зв'язок додасться ще один "податок".

Так, якщо зараз тариф розраховується з урахуванням ПДВ і збору до Пенсійного фонду, то при прийнятті даного законопроекту абоненти всіх форм підключення будуть додатково доплачувати 3% до фонду універсальних послуг.

Реклама:

Тобто, податковий тиск на абонентів, не враховуючи ПДВ, сумарно складе 10,5% від вартості тарифу.

Великі українські оператори мобільного зв'язку вважають, що запропонований Мінтрансом проект створення фонду універсальних послуг для телефонізації важкодоступних регіонів є неефективним і не враховує інтереси користувачів.

За словами представників операторів, близько 40% телекомобладнання мереж фіксованого зв'язку в сільській місцевості нині є застарілим і, щоб провести повну модернізацію всіх мереж фіксованого зв'язку в таких районах, державі буде потрібно близько 1 млрд. доларів, але за два-три роки дії подібного закону про фонд універсальних послуг держава зможе зібрати лише близько десятої частини цієї суми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!