Уряд і Vanco призупинили судовий спір для переговорів

Четвер, 8 липня 2010, 11:01

Компанія Vanco Prykerchenska і Кабінет міністрів призупинили строком на 3 місяці арбітражний процес в Арбітражному інституті Торговельної палати Стокгольму і почали переговори, метою яких є мирне врегулювання суперечки навколо розірвання угоди про розділ продукції (УРП) у Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу компанії.

"Наша позиція полягає в тому, щоб частиною можливої мирової угоди стали гарантії, які б протягом усього періоду реалізації проекту з розробки Прикерченської ділянки континентального шельфу Чорного моря убезпечили нашу компанію від того втручання та блокування діяльності", - цитує прес-служба слова президента Vanco Prykerchenska Джима Бауна.

Компанія вважає, що зараз є всі шанси розв'язати спірні питання та підписати мирову угоду.

Реклама:

"Упевнений, що за наявного конструктивного підходу нинішнього уряду ми зможемо досить швидко дійти згоди і у такий спосіб Україна зможе просунутися на шляху до власної енергетичної незалежності", - сказав Баун.

На його думку, мирне врегулювання ситуації стане потужним позитивним сигналом для міжнародних нафтовидобувних компаній, іноземних інвесторів.

Як повідомлялося, 19 жовтня 2007 року між Кабміном і компанією Vanco International (Бермудські острови) була підписана угода про розділ продукції на Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря.

Vanco International передала усі права та зобов'язання з УРП Vanco Prykerchenska (Віргінські острови).

Це стало основною причиною розірвання з боку Кабміну угоди та початку міжнародного розгляду, позивачем у якому виступила Vanco Prykerchenska.

Vanco International є 100-відсотковою дочірньою компанією Vanco Energy Company (США).

Vanco Energy володіє тільки 25% Vanco Prykerchenska, іншими власниками на паритетних засадах виступають корпорація ДТЕК, інвестиційна компанія Integrum Technologies Ltd (Австрія), а також компанія Shadowlight Investments Ltd російського бізнесмена Євгена Новицького.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: