Суперечка України з Vanco може бути вирішена до 2013 року - Ставицький

Середа, 25 липня 2012, 13:14

Арбітражна суперечка України з компанією Vanco Prykerchenska Ltd. (Британські Віргінські о-ви) буде вирішена до кінця 2012 року,

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ви знаєте, що це все зараз в арбітражі знаходиться. Вважаю, що до кінця цього року це питання буде вирішено", - сказав він журналістам перед початком засідання уряду.

Раніше президент Vanco Prykerchenska Джим Баун прогнозував рішення арбітражного спору з Україною до 2013 року.

Реклама:

Як повідомлялося у проспекті емісії єврооблігацій України на 2 млрд доларів, арбітраж між Кабміном і Vanco Prykerchenska знову призупинено.

Нагадаємо, 19 жовтня 2007 року між Кабміном і компанією Vanco International (Бермудські острови) була підписана угода про розподіл продукції на Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря.

Vanco International передала всі права і зобов'язання по УРП Vanco Prykerchenska.

Це стало основною причиною розірвання з боку Кабміну угоди і початку міжнародного розгляду, позивачем у якому виступила Vanco Prykerchenska.

У вересні 2010 року з'явилася інформація, що Vanco Prykerchenska і уряд України підпишуть мирову угоду. З цього періоду Кабмін призупинив арбітражний процес.

У квітні 2011 року Кабінет міністрів затвердив мирову угоду з компанією Vanco Prykerchenska Ltd з міжнародного розгляду навколо розірвання СРП по Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря. Пізніше представники Vanco Prykerchenska Ltd заявили, що так і не побачили цієї мирової угоди.

Vanco International є 100% дочірньою компанією Vanco Energy Company (США), якою володіють акціонери групи компаній "Лукойл".

Vanco Energy володіє тільки 25% Vanco Prykerchenska, іншими власниками виступають: корпорація ДТЕК (Донецьк), інвестиційна компанія Integrum Technologies Ltd (Австрія), а також компанія Shadowlight Investments Ltd російського бізнесмена Євгенія Новицького на паритетних засадах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: