Коломойський програв Ахметову Прикерченський шельф

Середа, 7 липня 2010, 21:02
Суд визнав законним затвердження Vanco International переможцем конкурсу щодо Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря.

Про це пише агентство "Українські Новини", посилаючись на поінформовані джерела в Окружному адміністративному суді Києва, який 25 червня прийняв відповідне рішення.

Зокрема, суд відмовив "Укрнафті" у задоволенні позову щодо визнання недійсним розпорядження уряду № 210, яким переможцем конкурсу щодо укладення угоди про розподіл продукції з Прикерченської ділянки шельфу визнано Vanco International.

За інформацією джерела, суд також відмовився задовольнити позовні вимоги "Укрнафти", яка була учасником конкурсу з укладання УРП, що стосуються визнання недійсною постанови уряду № 828 від 3 жовтня 2007 року.

Цим документом Кабмін схвалив угоду про розподіл продукції з Vanco International щодо Прикерченської ділянки.

Реклама:

За словами співрозмоника, "Укрнафта" обґрунтовувала свої вимоги тим, що Vanco International передала всі права і зобов'язання по УРП компанії Vanco Prykerchenska.

Це, на думку української компанії, свідчило, що спочатку переможець конкурсу компанія Vanco International не планувала розробляти Прикерченську ділянку.

Договір про передачу прав і обов'язків від Vanco International до Vanco Prykerchenska був підписаний 5 жовтня 2007 року.

Сам договір про розділ продукції був укладений 19 жовтня 2007 року.

Як відомо, саме передача прав від переможця конкурсу до компанії Vanco Prykerchenska стала однією з причин розриву з боку Кабміну угоди і початку міжнародного розгляду.

Після зміни уряду в березні 2010 року Кабмін запропонував Vanco Prykerchenska укласти мирову угоду.

Українська сторона запропонувала підписати мирову угоду, якщо Vanco Prykerchenska відмовиться від своїх майнових претензій до України.

Vanco International є 100% дочірньою компанією Vanco Energy Company, США.

Vanco Energy володіє тільки 25% Vanco Prykerchenska, іншими власниками виступають: корпорація ДТЕК, інвестиційна компанія Integrum Technologies Ltd, а також компанія Shadowlight Investments Ltd російського бізнесмена Євгена Новицького на паритетних засадах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: