"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк дозволив видаткові операції Vanco і Shell

Вівторок, 16 липня 2013, 09:54

Нацбанк вніс зміни до інструкції про порядок використання рахунків, дозволивши проведення видаткових операцій нерезидентів-інвесторів, що беруть участь в угодах про розподіл продукції.

Про це йдеться у відповідному рішення НБУ № 212, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з рішенням, постанова набирає чинності з дня офіційного опублікування.

"Банк має право проводити видаткові операції за рахунком клієнта... нерезидента - інвестора, що є стороною УРП..., починаючи з дати отримання банком відповідного повідомлення або корінця повідомлення органу державної податкової служби про взяття рахунку на облік в органах державної податкової служби", - йдеться в документі.

Реклама:

Нагадаємо, Україна в 2012 році провела конкурс на укладення УРП щодо Юзівської (Харківська та Донецька обл.) площі, переможцем якого визнано англо-голландська Shell. Угода про розділ продукції на 50 років між Shell і Україна була підписана 24 січня 2013 року.

Крім того, Vanco International, 100% "дочка" компанії Vanco Energy Company (США), у квітні 2006 року була визнана переможцем конкурсу на право укладення угоди про розподіл продукції, видобуток якої буде вестися на шельфі Чорного моря в межах Прикерченської нафтогазоносної ділянки.

У жовтні 2007 Vanco Int. переуступила права та обов'язки за УРП компанії Vanco Prykerchenska, створеній у серпні 2007 року.

Постановою № 212 також регламентовано дії нотаріусів при проведенні операцій фізичними особами на суму понад 150 тис гривень.

"Нотаріус з метою вчинення нотаріальних дій щодо прийняття в депозит грошової суми відкриває окремий поточний рахунок... Нотаріус здійснює управління грошовими коштами, що знаходяться на зазначеному рахунку, в порядку, визначеному законодавством, і не має права використовувати ці кошти для інших цілей, ніж виконання доручення клієнта, яким вони передані", - вказується в документі.

Раніше, НБУ вирішив обмежити готівкові операції фізосіб сумою 150 тис гривень з 1 вересня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: