Україна шукає партнера для виробництва ядерного палива

Вівторок, 22 червня 2010, 09:10 -

Міжвідомча комісія при Міністерстві палива та енергетики відкрила процедуру конкурсу з відбору технології й партнера з будівництва заводу із фабрикації ядерного палива.

Про це ідеться у повідомленні комісії, оприлюдненому на сайті Мінпаливенерго.

Згідно з повідомленням, 18 червня на засіданні комісії було затверджено порядок проведення конкурсу і методика оцінки пропозицій його учасників.

Крім того, 21 червня комісія надала учасникам конкурсу - російському ВАТ "ТВЕЛ" і американській Westinghouse Electric Company - документи, необхідні для підготовки конкурсних пропозицій.

Реклама:

Учасники конкурсу повинні надати свої пропозиції комісії протягом місяця - до 21 липня.

Як відомо, згідно з Енергетичною стратегією, Україна планувала до 2014 року побудувати власний завод із фабрикації ТВС (тепловиділяючих складок).

Згідно із затвердженою у вересні 2009 року Кабінетом міністрів державною цільовою програмою "Ядерне паливо України", будівництво заводу з виробництва ядерного палива планується завершити в 2013 році.

Рішенням Ради національної безпеки та оборони, введеним у дію указом президента в грудні 2009 року, Мінпаливенерго було доручено провести конкурс із відбору технології та партнерів із будівництва заводу з фабрикації ядерного палива.

5 травня 2010 року прем'єр-міністр Микола Азаров зазначив, що Україна домовилася з Росією про спільне будівництво заводу з виробництва ядерного палива.

У червні голова російської держкорпорації "Росатом" Сергій Кірієнко заявив про зацікавленість російської сторони у спільній реалізації будівництва такого заводу.

У лютому 2009 року про свою готовність брати участь у реалізації проекту будівництва заводу заявляла також американська компанія Westinghouse.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: