Венесуельська нафта "потекла" через Україну

Середа, 2 червня 2010, 15:48

До України у червні прибудуть три танкери з венесуельською нафтою загальним обсягом 240 тис. тонн, призначеною для подальшого транзиту до Білорусі.

Про це заявив міністр транспорту і зв'язку Костянтин Єфименко, пише газета "Дело".

За інформацією чиновника, обсяги таких поставок "досить значні".

На 2010 рік білоруська сторона задекларувала 4 млн. тонн, а план на 2011 рік - 10 млн. тонн.

Реклама:

Єфименко також відзначив, що ціна транзиту, встановлена на рівні 0,27 долара за 10 тонн на кілометр, може бути переглянута восени під час чергового засідання україно-білоруської міжурядової комісії.

"Обсяги будуть уточнюватися постійно, тому що білоруська сторона задекларувала 4 млн. тонн на 2010 рік і план на 2011 рік - 10 млн. тонн. Я думаю, поки вони вийдуть на ритмічні поставки, обсяги будуть постійно погоджуватись", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, 27 квітня 2010 року в Міністерстві транспорту та зв'язку заявили про початок прийому венесуельської нафти для Білорусі.

25 квітня до причалу № 1 нафтогавані Одеського морського торговельного порту прийшов танкер Sea Star з 80 тис. тонн нафти призначенням на Мозирської нафтопереробний завод.

Якщо весь обсяг буде транспортуватися залізницею, то, за підрахунками міністерства, Україна може заробити 120-130 млн. доларів на транзиті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!