Кабмін доручив продати 4,4 мільйона тонн повітря

Понеділок, 14 червня 2010, 12:52

Кабінет міністрів доручив Національному агентству екологічних інвестицій (Нацекоінвестагентство) здійснити до 31 грудня 2010 року операції з передачі одиниць встановленої кількості (AAU) в рамках Кіотського протоколу в обсязі 4,353 млн. тонн еквівалента вуглекислого газу (CO2).

Відповідне доручення оформлене розпорядженням Кабінету міністрів №1195-р від 7 червня 2010 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, операції з передачі AAU здійснюються в результаті реалізації спільного проекту на рахунок іноземної держави або уповноваженого нею покупця.

У той же час у розпорядженні не вказується кінцевий покупець одиниць викидів.

Реклама:

Нацекоінвестагентство створене у квітні 2007 року для виконання вимог Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та впровадження механізмів Кіотського протоколу.

Агентство здійснює організаційно-методичне керівництво і координацію роботи, пов'язаної з регулюванням викидів парникових газів, а також забезпечує проведення моніторингу руху одиниць скорочення викидів та абсорбції парникових газів, розглядає і схвалює проекти, спрямовані на скорочення обсягів антропогенних викидів.

Обсяги квот на викид газів встановлювалися Кіотським протоколом виходячи з обсягів емісії в 1990 році, тобто до того, як держави колишнього СРСР увійшли в період падіння економіки.

Це означає, що до 2012 року, коли всі країни досягнуть граничних обсягів викидів, у держав, що раніше входили до СРСР, ще буде запас, який може бути проданий.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!