Укрексімбанк і ВТБ співпрацюватимуть "довгостроково"

Середа, 12 травня 2010, 11:48

Український  "Укрексімбанк" і російський банк "ВТБ" підпишуть угоду про міжбанківську співпрацю в ході візиту президента РФ Дмитра Медведєва до Києва 17-18 травня.

Про це повідомив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Угода передбачає здійснення довгострокового стратегічного партнерства обох сторін, сприяння розвитку експортного потенціалу двох країн, міжнародні інвестиційні проекти та взаємодія на міжнародних фінансових ринках", - сказав він у Верховній раді.

За його словами, цей документ дозволить розширити співпрацю на ринку банківських послуг, забезпечити реалізацію спільних проектів у галузі торгового і проектного фінансування і можливості для залучення коштів на міжнародних фінансових ринках для цього.

Реклама:

Як приклад Клюєв навів проект поставки крокуючих екскаваторів виробництва Новокраматорського машинобудівного заводу (НКМЗ, Донецька обл.), яке обговорювалося два тижні тому на спільному засіданні українсько-білоруської комісії зі співробітництва.

Перший віце-прем'єр додав, що уряд України розглядає питання надання державних гарантій по фінансуванню цього проекту НКМЗ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: