ЄБРР дасть Львову 30 мільйонів євро на покращення теплопостачання

Четвер, 29 квітня 2010, 15:17

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР), Львівська міськрада і підприємство "Львівтеплоенерго" у четвер підписали протокол про наміри надати підприємству 30 млн. євро для модернізації теплопостачальної інфраструктури.

Про це пише ZAXID.NET із посиланням на директора відділу муніципальних та інфраструктурних проектів ЄБРР Жан-Патрік Марке.

За його словами, ідеться про виділення 30 млн. євро, з них 10 млн. гривень у формі гранту та 20 млн. гривень кредитних коштів.

Попередньо домовлено про кредитування на 10 років із відтермінуванням виплати основного тіла кредиту на три роки.

Реклама:

"Це наразі кращі умови, доступні в Україні", - зазначив він.

За словами міського голови Андрія Садового, Львів продовжує активну співпрацю з ЄБРР.

"Після транспортної сфери, ми підійшли до другої важливої галузі міського господарювання - системи теплопостачання, розуміючи, що газ дешевшим у перспективі не буде, і нам треба активно застосовувати технології енергозбереження", - сказав він.

Підписання договору про наміри - це перший крок, зазначив Садовий.

"Наступний етап - ратифікація цієї угоди на наступному пленарному засідання сесії Львівської міської ради. Після цього має відбутися чітке погодження фахівців підприємства та фахівців ЄБРР напрямів використання цих коштів", - прокоментував міський голова.

"Ми беремо кошти, які треба буде повертати, і повертати їх має підприємство. Тому має бути окупність залучення цих коштів. Проте, якщо зважити, що маємо велику частину застарілого обладнання, то сьогодні треба застосовувати новітні технології енергозбереження. Така інвестиція дасть можливість провести модернізацію підприємства і уникати підвищення цін на тепло", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: