Суд порушив справу про банкрутство "Кіа Моторс Україна"

Вівторок, 9 березня 2010, 10:28

Господарський суд Києва порушив справу про банкрутство ТОВ "Кіа Моторс Україна", одного із засновників провідного оператора авторинку України - корпорації "Богдан", яка до весни 2009 року було офіційним дистриб'ютором автомобілів К в Україні.

Відповідно до офіційного оголошення в газеті "Голос України" 6 березня, справу про банкрутство порушено 11 лютого 2010 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Розпорядником майна призначений арбітражний керуючий Олег Рибачук.

Претензії кредиторів приймаються протягом одного місяця з дня публікації оголошення.

Реклама:

Як повідомлялося, корпорація "Богдан", один з найбільших суб'єктів автомобільного ринку України, у квітні 2009 року оголосила про рішення припинити дистрибуцію автомобілів Kia в Україні.

Тоді ж офіційним дистриб'ютором Kia в Україні стала компанія "Фалькон авто", яка входить до корпорації "УкрАВТО".

Компанія "Кіа Моторс Україна", яка почала дистрибуцію Kia в Україні, в 2005 році стала одним із засновників корпорації "Богдан".

У 2008 році компанія реалізувала на українському ринку близько 27 тис. автомобілів цієї марки, що на 66% перевищило показник 2007 року (16,26 тис.).

Kia Motors Corporation, що входить до групи Hyundai-Kia, заснована в 1944 році і стала першим виробником автомобілів в Кореї.

Компанії належить ряд автозаводів в Південній Кореї (у тому числі найбільший у світі автоскладальний завод у Ульсане), Туреччині, Північній Америці, Китаї, Індії.

Автомобілі компанії продаються в 5 тис. автосалонів по всьому світу. Дистрибуторська мережа KIA Motors охоплює понад 190 країн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: