Реформа уряду спричинить ріст злочинності

П'ятниця, 26 березня 2010, 19:03 -

Підвищення пенсійного віку працівникам МВС, СБУ і Прокуратури відгукнеться сплеском злочинності.

Про це заявив народний депутат Олег Новіков.

Так він прокоментував внесення пропозицій Міністром праці та соцполітики Василем Надрагою щодо підвищення пенсійного віку для працівників силових відомств.

Депутат сказав, що заплановане підвищення пенсійного віку для працівників правоохоронної системи призведе тільки до одного: з системи МВС, СБУ, Прокуратури почнуть тікати найдосвідченіші. "Бо людина, яка відпрацювала в правоохоронній системі 20 років - це серйозний  професіонал".

Реклама:

"Профі йтимуть на пенсію лише для того, щоб отримати своє пенсійне забезпечення. Ми це вже проходили в 2004 році, коли уряд Януковича зробив так само. Тоді з правоохоронної системи пішли фахівці найвищого ґатунку. А на зміну їм прийшли молоді лейтенанти, які не знали, з якого боку братися за роботу", - змалював невтішну картину Новіков.

В професії правоохоронця є таке поняття як передача досвіду, і як вважає політик, підвищення пенсійного віку для правоохоронців знищить цей процес на корені.

"А дивлячись на ті призначення, які сьогодні хвилею прокотилися по правоохоронній системі, я дуже сумніваюся, що після введення в дію відповідних змін до законодавства на зміну зубрам прийдуть хоча б вовки. У кращому разі прийдуть "зелені" випускники юридичних закладів", - вважає Новіков.

Тому прийняття запропонованих Надрагою змін у напрямку реформування правоохоронної системи, вважає депутат, призведе лише до погіршення кримінальної ситуації в Україні.

Депутат нагадав, що прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив в ефірі ТСН, що уряд не підвищуватиме пенсійний вік. 

Повідомлялося, що силовим відомствам доручено вивчити можливість збільшення стажу, потрібного для отримання мінімальної пенсії, щоби знизити дефіцит Пенсійного фонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: